Поиск
  • Kraamzorg Sestra

Je kind voorbereiden op een nieuwe babyEen probleem waarmee ouders geconfronteerd kunnen worden is, jaloezie van het eerste kind tegenover de net geboren broertje of zusje. Wat opzicht, uit oogpunt van het oudste kind begrijpelijk is. Voor de geboorte van de baby was alle aandacht gericht op hem of haar. En dat staat nu helemaal op zijn kop, hij of zij moet het opeens delen.

Kindjes onder de 3 jaar kunnen dit uiten door opeens niet meer zindelijk te zijn of zich kinderlijker te gaan gedragen. Verder kunnen ze zich ook niet aardig gedragen tegen de net geboren baby, moeilijk doen met eten of het aankleden.

Bij kindjes die al naar school gaan is het uiten van emoties misschien moeilijk, dit kan dan tot uiting komen in de schoolprestaties die opeens achteruit gaan, driftbuien, ruzie met klasgenootjes of leraren/leraressen.


Vertel uw kind van tevoren over de komst van de baby

Het is beter om het kind zelf en zo vroeg mogelijk te laten weten dat u zwanger bent. Zodat hij tijd heeft om te wennen aan de veranderingen die in zijn leven gaan plaatsvinden.


Betrek uw kind bij baby-beslissingen

De eerstgeborene zal zijn of haar betrokkenheid sneller tonen als de ouders alle kwesties met hem of haar zullen bespreken. De eerstgeborene kan bv. helpen met het kiezen van een wieg, speelgoed, kleding e.d. voor de baby. Hij of zij kan gevraagd worden wat voor naam we de baby gaan geven of welk cadeautje we gaan geven.


Praat en lees boeken met uw kind.

Lees boeken over het uiterlijk van een broer / zus met uw kind. Kinderen begrijpen meer door boeken te lezen. Luister naar wat uw kind denkt / voelt over het krijgen van een broertje of zusje.


Voer veranderingen liever eerder dan later in.

Als u na de geboorte van uw tweede kindje van plan bent om het oudere kind naar een andere slaapplaats of naar een andere kamer te verhuizen, doe dit dan van tevoren. Het is beter om alle geplande veranderingen in de leefstijl van het gezin van tevoren door te voeren, zodat het in de gedachten van een zoon of dochter niet worden geassocieerd met het krijgen van een pasgeborene, zodat de oudste zich niet geschonden en beperkt voelt in zijn rechten vanwege de 'nieuwkomer'.


Bereid je kind voor op de borstvoedingen wat je dan samen kunt doen.

Bijvoorbeeld knuffelen, naar muziek luisteren of lezen. Het is beter om een ​​tussendoortje te bereiden voordat je de baby gaat voeden, zodat ook de oudere iets te eten heeft.


Bereid je kind voor dat je straks even weg bent voor de bevalling.

Profiteer van babysit- / familiediensten of laat uw baby slapen bij iemand die tijdens de bevalling ook voor uw baby zorgt.


Vertel een ouder kind over zijn kindertijd

Ouders kunnen de oudste vertellen over hoe hij was als kind, hoe hij zich in de buik van zijn moeder gedroeg, foto's van zijn kindertijd laten zien en uitleggen dat zijn broer of zus net zo klein en hulpeloos zal worden geboren als hij- of zij zelf van een paar jaar geleden.


Bezoek een gezin met een pasgeboren baby.

Uw kind zal dan met eigen ogen zien hoe een pasgeboren baby is, zijn eigen geluiden horen, begrijpen hoe zorgvuldig u met hem om moet gaan.


Vertel uw kind hoe hij of zij zorg voor de baby kan tonen.

Het kind moet worden gewaarschuwd dat de pasgeborene niet meteen met hem kan spelen om teleurstelling te voorkomen. Het is goed om te focussen op aangename momenten, om de eerstgeborene duidelijk te maken dat hij voor de jongere kan zorgen, hem alles te leren wat hij zelf kan doen.


Thuiskomst van baby.

Maak bij ontslag uit het ziekenhuis een cadeautje voor uw eerste kind, zodat de aanwezigheid van de baby wordt geassocieerd met aangename emoties.

2 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все