Поиск
  • Kraamzorg Sestra

De juiste zithouding op het toilet

Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap last van obstipatie. Het verlaten van vaste uitwerpselen uit het rectum gaat gepaard met constante druk pogingen, en dit kan zeer snel leiden tot het verschijnen van aambeien. Ook irriteren harde ontlasting de wanden van de anus, waardoor het risico op anale kloven ontstaat.


In de postpartumperiode zijn vrouwen vaak bang om naar het toilet te gaan uit angst dat de hechtingen los kunnen komen en proberen de stoelgang over te slaan, waardoor de belasting op de spieren van het perineum toeneemt en de pijn intenser wordt. Om dit te voorkomen, is het daarom noodzakelijk om tijdens de stoelgang een correcte houding aan te nemen.


Uit onderzoek van de afgelopen jaren is gebleken dat veel mensen niet weten hoe ze goed op het toilet moeten zitten.De juiste zithouding voor de stoelgang is hurken. Dit is een natuurlijke positie voor alle zoogdieren, dus ook voor mensen. Maar moderne toiletten zijn zo ontworpen dat we in een positie van 90 graden zitten in plaats van in een juiste kanteling van 35 graden.Om de juiste zithouding tijdens de stoelgang te krijgen, plaatst u een lage standaard (krukje o.i.d.) onder uw voeten en buigt u voorover, waarbij u uw borst naar uw knieën kantelt. Op deze manier kunt u de bovengenoemde vervelende klachten voorkomen.

6 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все